Error message

  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).
  • Warning: Illegal string offset 'field' in DatabaseCondition->__clone() (line 1901 of /home1/rholroyd/drupal/drupal-7.12/includes/database/query.inc).

uh-oh

iTunes failing to backup iPhone before iOS upgrade

When trying to upgrade to the latest iOS version (4.3.3) today I hit a rather annoying problem - itunes couldn't backup my iPhone and consequently wouldn't go ahead and run the upgrade.

I got a warning when connecting the iPhone via USB saying "iTunes was unable to load data class information from Sync Services. Reconnect or try again". But after dismissing the notification everything seemed to be working fine including syncing content to and from iTunes. However when trying to kick off the iOS upgrade it failed and advised to reconnect the iPhone. I did the reconnect, but the same happened. I rebooted both iPhone and MacBook but still the same problem.

Getting Ubuntu Unity to work in VirtualBox

I was disappointed after installing Ubuntu Desktop 11.04 (Natty) because the new Unity interface didn't load when booting the fresh install in VirtualBox. On first logging in Ubuntu raised a notification that my hardware was not compatible with Unity. Reading a few Ubuntu forums it seemed like a common problem and there were quite a few different solutions being thrown around.

After a couple of tries, here are the steps that worked for me:  

Reset root user password for Webmin

After updating my home server to the latest Ubuntu release (Natty / 11.04) I found almost everything worked properly apart from the the MDADM Raid 1 and Webmin refused to let me login. After some investigation, I found that my normal user was deleted. I reset the password via SSH using an included script.

Dupal CKEditor giving seemingly random php errors

Having made a fresh install of Drupal 7 and then enabled CKEditor some seemingly random php errors were appearing when browsing between pages. Here's an example:

Notice: Undefined index: plain_text in ckeditor_profiles_compile() (line 424 of /home/content/77/7296477/html/_sites/richardholroyd.me/drupal/sites/all/modules/ckeditor/includes/ckeditor.lib.inc).

Webmin reports package updates. Really?

Just had a problem with Webmin reporting that packages were updated and need to be installed. When going through the install process it seemed that there were some packages still to be installed. Going back through the update process shows no packages updated...

After a while of this happening, new packages available then install missing some I found that some security patches were being missed by Webmin. Doing an update from command line seems to have fixed the problem:

[geshifilter-pre class="brush:plain;"] $ sudo apt-get upgrade[/geshifilter-pre]

Subscribe to RSS - uh-oh